miercuri, 23 noiembrie 2011

Scoala de Masaj Dragomir

Scoala de Masaj Dragomir acreditata si licentiata national, reprezinta unul dintre cele mai importante centre din România pentru formarea si perfectionarea de noi specialisti în masaj, reflexoterapie si fizioterapie.

Am creat acest blog din dorinta de a pune la dispozitia cursantilor nostri, precum si tuturor persoanelor interesate, un instrument de comunicare bidirectional, de a crea  o comunitate si de a impartasi lucruri interesante in domeniul masajului, educatiei si nu numai.

29 de comentarii:

Anonim spunea...

sectiune de pareri pro si contra ?

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

Dupa cum am precizat mai sus, acest blog reprezinta un instrument de comunicare bidirectionala, asa incat asteptam cu interes opiniile cititorilor, fie ele pro sau contra.

Important este sa existe o baza de argumentare logica si bun simt in formularea postarilor.

Ioana spunea...

Acest blog se doreste a fi un instrument de comunicare bidirectional , asa si dorim sa fie. O sa incerc sa spun niste pareri pro si contra, personale si ale colegilor de asemenea.
Plusuri :
-curs teoretic foarte bine structurat, avem suport de curs gratuit din partea scolii cu explicatii destul de bine legate intre ele pe intelesul tutoror ( indiferent de pregatire sau studii )
- profesori destul de bine pregatiti
- pretul cursului cat de cat ok
- programul cursurilor destul de ok , accesibil si celor care lucreaza sau invata ( inclusiv navetistilor)
- videoproiector pentru predarea cursurilor
.......cam atat plusuri .....
Minusuri

--interesul profesorilor pentru curs si elevii sau : Dl.Lilian se implica foarte bine , explica si de 10 ori daca ai probleme de perceptie sau intelegi mai greu , iti arata si manevrele te ia de mana daca e cazu iti arat pozitia corecta langa pacient , presiuni etc!! In schimb Dl.Bogdan are un mod de predare total aiurea si haotic- vorbeste f.mult pe langa curs, iar la practica face o demonstratie si atat, in rest se ocupa selectiv de fetele care ii plac mai mult, implicatie spre zero !!
- alt minus - dotarile - o cladire veche cu usi si gemuri vechi in care e curent si bate vantu!! mese de masaj sunt vechi scartaie se clatina, scaunele rupte si vechi murdare agatzate , nu pot sa scrii cum trebuie .. stiu o sa contraargumentati ca ,cursantii sunt de vina ca ei strica ca nu pastreaza curatenia etc, dar noi dam niste bani destul de multicei si ne dorim niste conditii mai uane si o implicare mai buna . Multumesc frumos daca o sa cititi mesajul si o sa incercati sa faceti ceva in sensul asta

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

Draga Ioana,

Iti multumim pentru feed-backul acordat.
Este important pentru noi, oricare sunt subiectele puse in discutie, deoarece numai printr-o comunicare eficienta vom putea imbunatati structura cursurilor si calitatea actului de invatamant.

In ceea ce priveste parerile tale, iti multumim pentru plusurile enumerate.
Legat de minusuri - scoala noastra functioneaza, intr-adevar, intr-o cladire destul de veche, dar cu o arhitectura potrivita desfasurarii unei astfel de activitati.
Dupa cum ai putut observa, exista centrala termica, aer conditionat, ferestre de tip termopan si alte dotari moderne, iar mesele de masaj sunt, majoritatea, achizitionate sub un an de zile. Mesele cu pupitru vor fi schimbate in viitorul apropiat, conform planului de investitii din acest an.

Legat de profesorii din cadrul scolii, putem oricand discuta, punctual, intr-un cadru privat, in cazul in care exista un fapt concret care nu corespunde eticii profesionale. Si ei, la randul lor, sunt deschisi la dialog si receptivi la sugestiile cursantilor.

Cu respect,
Scoala de Masaj Dragomir

Anonim spunea...

Buna seara, ar trebui la finalul oricarui modul de masaj sa ne dati o fisa de feedback in care cursantul sa precizeze/completeze date referitoare la cursul absoluvit . pareri, calificative. Asta daca va intereseaza si nu vi se pare o idee stupida de evaluare al implicarii profesorilor in a ne arata ! Nu uitati ca manevre.. cum ziceati si dvs intr un discurs nu toti avem in sange masaj dar putem sa ne slefuim .toti platim aceleasi taxe si nu exista pachete 'speciale' de servicii sau alte chestii, asadar vrem sa fim toti tradati la fel si nu luati la misto . Presupun ca sunteti o institutie privata cu capital propriu finantata integral din banii cursantilor ! Asadar profesorii sunt platiti si din banii mei si din banii lui x,y si z si presupun ( asa mi se pare moral si etic) sa fim toti tratati la fel si nu cu indiferenta. Cursul e curs, practica e practica alte chestii care nu tin de curs nu ne intereseaza absolut deloc ( si nu ma refer la faptul ca dl.calin mai vorbeste pe langa curs despre nu stiu ce boli si afectiuni pentru ca el e medic , a fost nu stiu cum sustine).

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

Buna seara,

In primul rand apreciem interesul dumneavoastra in a ne acorda feed back privind procesul de invatamant, fapt pentru care va multumim.

Apoi, legat de chestionarele de evaluare, acestea exista, urmeaza a fi inmanate cursantilor la sfarsitul modulului absolvit si veti avea ocazia sa va expuneti parerile.

Iar in cazul in care considerati - cum am precizat si intr-un comentariu anterior - ca exista o abordare ce nu corespunde eticii profesionale, din partea unui profesor al scolii, va rog sa semnalati acest lucru conducerii, intr-o discutie cu caracter privat.

Cu respect,
Scoala de Masaj Dragomir

Edi spunea...

Sunt cursant al acestei scoli, sesisez o umbra rautacioasa in comentariul unei persoane, si daca nu l-as fi vazut poate nu adaugam aceste randuri. Se "spune" mai sus ca nu stiu care profesor te tine de mana si altul iti face o demonstratie si atat. Din punctul meu de vedere, nu exista timpul fizic necesar pentru a face x demonstratii dar am constatat ca daca vrei sa inveti in adevaratul sens al cuvantului... e simplu: furi si/sau intrebi. Nimeni si niciodata in viata asta nu te poate convinge sa inveti/faci ceva daca nu vrei sau nu-ti place. Nu-mi aduc aminte sa fi sesizat vreun moment ca profesorul Calin nu-si arata interesul ca tu, elevule, sa inveti. Meseria nu ti-o poate transmite nimeni daca tu nu vrei, e clar. Despre faptul ca acelasi profesor, Bogdan Calin, "vorbeste pe langa curs" eu, sincer, nu am remarcat asta dar daca o face este pentru ca noi intrebam. Stilul dlui Bogdan este unul realmente occidental, glumim si invatam in acelasi timp. Cine nu apreciaza metoda sa fie sanatos. Apropos de asta cineva spunea asa: "cine nu se distreaza 100% nu invata si nu munceste 100%". Interpretarea e la latitudinea fiecaruia. Concluzie: Ioana, daca vrei sa inveti... inveti. As fi recunoscator daca acest comentariu va fi publicat. Multumesc

nikki spunea...

Sustin parerea colegului de mai sus ...

Nikki.

Anca spunea...

Si eu sustin parerea colegului Edi!
Anca.

Anonim spunea...

sustin parerea lui anca..

Anonim spunea...

si eu sustin parerea lui anca

gabriel spunea...

daca nu va bateti tot degeaba..

Anonim spunea...

Oamenii mari discuta idei, oamenii mediocri discuta fapte, oamenii mici discuta oameni. Probabil ca Ioana a fost ranita in amorul propriu pentru ca acest profesor integru nu a fost "atent" cu nevoile ei dar de...in pomul care face roade toti dau cu pietre. De ce nu i-ai spus in fata acestui profesor nemultumirile tale? Sau d-lui director in prezenta d-lui profesor? De fapt istoria Romaniei este plina de asasinate, de la Vlad Tepes pana la Alexandru Ioan Cuza si mai departe in toate timpurile si paturile sociale.

Ilse spunea...

Numele meu este Ilse, sunt cursanta la aceasta scoala la orele D-lui Profesor Calin Bogdan.Am intrat pe acest blog oficial pentru a-mi exprima parerea in legatura cu acest curs.Cursul,pana acum (eu acum termin modulul I), ca structura mi se pare bine structurat si bine impartit: in prima parte a orei se preda si pe urma se face practica la ceea ce s-a predat.De asemenea mi se par bine venite acele ore la sfarsit de saptamana in care se face recapitulare la ce s-a invatat pe parcursul saptamanii, ma refer la practica (vinerea ai timp pentru a-ti insusi si aprofunda manevrele masajului invatate in saptamana respectiva); ca sa nu mai zic de ultima saptamana din curs in care se face recapitulare la tot ce ai invatat.Daca frecventezi cu regularitate orele de curs si nu lipsesti,daca chiar te intereseaza acest curs si il tratezi cu cea mai mare seriozitate este aproape imposibil sa nu inveti ce ti se preda (doar sa nu ai alte probleme psihice).In ceea ce priveste cursul tiparit as avea o obiectie de facut si anume ca cineva de la office impreuna cu unul dintre profesori sa-l refaca deoarece cursul contine cateva greseli, consider ca spre binele cursantilor si pentru rezultate cat mai bune sa fie remediata aceasta problema.Poate ar fi bine chiar sa se mai adauge niste informatii si sa se renunte la anumite descrieri prea pompoase pentru un lucru atat de simplu de explicat,cateodata se cam pierde in amanunte.Legat de locul in care se tin cursurile nu mi se pare a fi asa o problema care sa te impiedice sa nu putem sa ne desfasuram activitatea, cum spunea Ioana ca e o cladire veche.......da,intr-adevar nu este ceva modern si de fite dar acum iarna este cald,poti sta chiar si in maieu, ai unde sa te schimbi,este curat,mesele si scaunele este perfect normal sa nu arate ca noi ca doar sunt folosite de atatia cursanti,normal se uzeaza dar la un moment dat probabil ca vor fi si ele schimbate,iti dai seama ca nu pot schimba mobilierul dupa terminarea fiecarui modul.Deci, necesarul exista.Sa nu fim carcotasi si sa vedem doar partile negative! Pentru ca daca vrei sa gasesti minusuri le vei gasi peste tot,ideea este de a pune in balanta lucrurile pro si contra si de a analiza problema.Sa vezi cat de grave sunt cele contra si daca chiar merita sa faci caz pe tema lor.Mie argumentele contra ale Ioanei nu mi se par a fi asa probleme grave si serioase in momentul in care doresti sa faci acest lucru (sa inveti masajul),mi se pare ca sunt doar niste motive pentru a justifica neimplinirea insusirii a tot ceea ce inseamna acest curs dar nu din pricina profesorilor sau a conditiilor ci chiar din pricina ei(a Ioanei).

Ilse spunea...

Continuare la ce am scris mai devreme:
In ceea ce il priveste pe Domnul Profesor Bogdan Calin, consider ca este un profesor de apreciat si de valoare.Asa cum a spus colegul meu Edi (sustin tot ce a spus Edi)ca are stilul occidental,domnul profesor este pregatit si stie sa predea la standarde internationale.Daca intr-adevar ai fost atenta la ceea ce a predat si a spus,Ioana.Haotic,chiar nu este cuvantul potrivit.Chiar daca a spus multe in afara a ceea ce este scris in curs, tot ceea ce a spus au fost lucruri interesante si legate tot de curs,ca sa ne ajute pe noi sa intelegem mai bine.Daca vrei sa devii bun in orice meserie nu trebuie sa te limitezi doar la curs,trebuie sa-ti largesti orizonturile.Stilul in care tine ora sunt de parere ca ne este benefic,ne face sa venim cu drag la ore, sa imbinam utilul cu placutul,sa ne insusim mai bine cunostintele.Mie una,si sunt sigura ca sunt majoritatea de parere cu mine preferam o ora destinsa decat sa fii crispat si sa fie un curs plictisitor.Sincer eu nu am sesizat ca Domnul Profesor ar avea preferinte fata de anumite fete,trateaza si explica pentru toata lumea la fel.Nu cred ca l-a intrebat cineva ceva si nu i-a raspuns sau nu i-a aratat,din contra am vazut ca a facut-o cu cea mai mare placere pentru toti cei care au intrebat si au solicitat ajutorul.Ba mai mult,sta cu noi in sala de practica se uita la fiecare sa vada ce face, iti atrage atentia daca nu faci bine, iti mai arata o data daca nu faci cum trebuie,mai mult de atat nu vad ce ar putea face, de citit gandurile nimeni nu poate.Eu nu am nimic de comentat de Domnul Profesor Bogdan Calin,numai de lauda, ba mai mult mi-ar fi placut ca toti profesorii pe care i-am avut sa-si tina orele si sa se preocupe de elevi asa cum face dansul si sa vina atat de bine pregatit la ore.Din partea mea are un 10+.Va multumim mult,Domnule Profesor

Ilse spunea...

In ceea ce il priveste pe Domnul Profesor Bogdan Calin, consider ca este un profesor de apreciat si de valoare.Asa cum a spus colegul meu Edi (sustin tot ce a spus Edi)ca are stilul occidental,domnul profesor este pregatit si stie sa predea la standarde internationale.Daca intr-adevar ai fost atenta la ceea ce a predat si a spus,Ioana.Haotic,chiar nu este cuvantul potrivit.Chiar daca a spus multe in afara a ceea ce este scris in curs, tot ceea ce a spus au fost lucruri interesante si legate tot de curs,ca sa ne ajute pe noi sa intelegem mai bine.Daca vrei sa devii bun in orice meserie nu trebuie sa te limitezi doar la curs,trebuie sa-ti largesti orizonturile.Stilul in care tine ora sunt de parere ca ne este benefic,ne face sa venim cu drag la ore, sa imbinam utilul cu placutul,sa ne insusim mai bine cunostintele.Mie una,si sunt sigura ca sunt majoritatea de parere cu mine preferam o ora destinsa decat sa fii crispat si sa fie un curs plictisitor.Sincer eu nu am sesizat ca Domnul Profesor ar avea preferinte fata de anumite fete,trateaza si explica pentru toata lumea la fel.Nu cred ca l-a intrebat cineva ceva si nu i-a raspuns sau nu i-a aratat,din contra am vazut ca a facut-o cu cea mai mare placere pentru toti cei care au intrebat si au solicitat ajutorul.Ba mai mult,sta cu noi in sala de practica se uita la fiecare sa vada ce face, iti atrage atentia daca nu faci bine, iti mai arata o data daca nu faci cum trebuie,mai mult de atat nu vad ce ar putea face, de citit gandurile nimeni nu poate.Eu nu am nimic de comentat de Domnul Profesor Bogdan Calin,numai de lauda, ba mai mult mi-ar fi placut ca toti profesorii pe care i-am avut sa-si tina orele si sa se preocupe de elevi asa cum face dansul si sa vina atat de bine pregatit la ore.Din partea mea are un 10+.Va multumim mult,Domnule Profesor

Carmen - cursanta spunea...

Numele meu este Carmen, am absolvit facultatea de biologie cu specializarea biologie medicala si am un master in kinetologie si biomecanica. Am fost pasionata de reflexoterapie, presopunctura, acupunctura inca de mica, tocmai de aceea am ales sa ma inscriu la modulul de reflexoterapie al acestei scoli in urma unor recomandari primite de la cunostinte care absolvisera acest curs, avandu-l ca profesor pe domnul Calin Bogdan si despre care au avut numai cuvinte de lauda. Vreau pe aceasta cale sa-i multumesc domnului profesor Calin Bogdan, un om inzestrat cu iubire si daruire pentru oameni si profesia sa , pentru calitatea informatiilor transmise, atat in timpul cursului cat si in cadrul orelor de practica. Desi am venit aici cu intentia de a face doar cursul de reflexoterapie, incantata fiind de inaltul profesionalism al acestei scoli (dotare, profesori, atmosfera, metoda de predare), am decis sa merg mai departe si cu modulul somatic, pe care acum l-am absolvit, avand in continuare numai cuvinte de lauda la tot ceea ce inseamna Scoala de Masaj Dragomir, pe care o recomand din toata inima. Mutumesc inca o data D-lui profesor Calin Bogdan pentru sprijinul acordat, pentru preocuparea constanta si atenta in a forma adevarati specialisti si nu in ultimul rand pentru calitatea sa umana. As fi recunoscatoare daca acest comentariu va fi postat pe blog. Va multumesc

Anonim spunea...

La mesajele de bine,care sustin scoala si incurajeaza anumiti profesori,de ce numai raspunde nici un oficial al scolii Dragomir?sau se ia in considerare doar comm-urile de rau?

Carmen Sandru spunea...

Numele meu este Carmen, am absolvit facultatea de biologie cu specializarea biologie medicala si am un master in kinetologie si biomecanica.

Am fost pasionata de reflexoterapie, presopunctura, acupunctura inca de mica, tocmai de aceea am ales sa ma inscriu la modulul de reflexoterapie al acestei scoli in urma unor recomandari primite de la cunostinte care absolvisera acest curs, avandu-l ca profesor pe domnul Calin Bogdan si despre care au avut numai cuvinte de lauda. Vreau pe aceasta cale sa-i multumesc domnului profesor Calin Bogdan, un om inzestrat cu iubire si daruire pentru oameni si profesia sa , pentru calitatea informatiilor transmise, atat in timpul cursului cat si in cadrul orelor de practica.

Desi am venit aici cu intentia de a face doar cursul de reflexoterapie, incantata fiind de inaltul profesionalism al acestei scoli (dotare, profesori, atmosfera, metoda de predare), am decis sa merg mai departe si cu modulul somatic, pe care acum l-am absolvit, avand in continuare numai cuvinte de lauda la tot ceea ce inseamna Scoala de Masaj Dragomir, pe care o recomand din toata inima. Mutumesc inca o data D-lui profesor Calin Bogdan pentru sprijinul acordat, pentru preocuparea constanta si atenta in a forma adevarati specialisti si nu in ultimul rand pentru calitatea sa umana.

As fi recunoscatoare daca acest comentariu va fi postat pe blog. Va multumesc

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

@all

Multumim pentru feedback si sugestii, atat pentru aprecierile pozitive, cat si pentru criticile evidentiate in comentarii.

@Ilse
Legat de cursul scris: este in pregatire o versiune imbunatatita, care va fi finalizata in scurt timp (pana in prezent profesorii au avut un program incarcat si pregatirea acestui curs a trenat usor).

@all
Conducerea cunoaste valoarea fiecarui profesor, dar si aprecierile dumneavoastra sunt binevenite.

Anonim spunea...

@Scoala de masaj Dragomir: M-as bucura sa aveti dreptate (referitor la "Conducerea cunoaste valoarea fiecarui profesor") dar tare ma tem ca nu.

Miki spunea...

Azi am terminat primul modul al Scolii de Masaj “Dragomir” si voiam sa va multumesc dumneavoastra, domnule Dragomir, in primul rand pentru faptul ca ati creat aceasta scoala, apoi pentru oamenii pe care i-ati pregatit sa ne fie profesori.
Mara (Marieta Gusa) si Bogdan (Calin), (am fost modulul norocos, pregatit de ambii), au fost nu numai profesori, ci si prieteni, indrumatori, parinti – adica tot ce am avut noi nevoie ca fiinte, nu numai ca studenti. Pe langa materia de baza, ne-au oferit si lectii in a fi OAMENI, si asta am intalnit-o rar la cadrele didactice cu care am intrat in contact in scolile prin care am trecut. As vrea sa le multumesc pe aceasta cale pentru dragalasenia si dragostea cu care ne-au inconjurat (stiu ca pot sa vorbesc si in numele colegilor mei).
Desi ma simt eliberata ca s-a incheiat cu bine o alta experienta din viata mea, simt si o tristete adanca pentru ca n-am sa mai fiu alaturi de colegii mei (care au fost extraordinari) si n-am sa-i mai vad pe profi de trei ori pe saptamana. Stiu ca nimic nu ma opreste sa-i vizitez (nu scapati asa usor de mine :)).
Referitor la ceea ce au comentat in post-urile anterioare absolventii acestei scoli, as vrea sa adaug si eu ceva. Cursul necesita cateva corecturi (usoare) doar ca sa se ridice la nivelul de prestanta pe care scoala il are deja, dar asta nu m-a oprit din a-l corecta chiar eu cand l-am studiat. Julie, una din colegele mele, a spus la un moment dat ca ar necesita si niste imagini si sunt de acord. Oricum, lipsa imaginilor nu m-a impiedicat sa invat.
Legat de locul unde se tin cursurile, e real ca e o cladire veche, insa e dotata cam cu tot ce am avut nevoie (sincera sa fiu, m-am atasat atat de mult de acel loc, incat cand ma gandesc la el, ma apuca nostalgia). Suntem doar vizitatori ai acestei vieti si e bine sa punem accentul pe experientele pe care le traim si oamenii pe care ii intalnim, nu pe partea materiala. E destul de greu sa pui un pret pe stiinta, ca nu exista un cantar care sa masoare asa ceva. In Occident lucrurile nu sunt asa cum crede majoritatea, si nu vorbesc din ce am citit, ci din ce am vazut si trait.
Referitor la domnul profesor Bogdan, e o problema de perceptie. Sunt un om extrem de deschis, pup si imbratisez pe toata lumea, dar n-am vazut/auzit nici o secunda, din partea dumnealui, gesturi/cuvinte/glume neprofesionale.
Legat de studiu, n-am agreat niciodata climatul de invatare din scoala catolica de pe vremuri (climat pastrat pana in vremea cand eram in liceu), in care totul era rece, distant, la obiect. Cand inveti si te distezi in acelasi timp, informatia e receptata mult mai usor, decat daca un prof ti-ar citi cursul si atat. Exista o multime de metode de predare, insa cea practicata de Mara si profu` Bogdan sunt cele care dau cel mai bun randament.
Motivul pentru care am numai cuvinte bune de zis despre curs si profi este ca aleg sa vad, in viata, partile bune ale fiecarui lucru care mi se intampla. Daca as da atentie la fiecare neconcordanta/greseala/lipsa, mi-as consuma energia in zadar, pentru ca nu exista perfectiune decat in natura. O experienta se analizeaza per ansamblu, nu la milimetru.
Dragi pedagogi, va doresc sa aveti parte de sanatate, bucurii si impliniri, pentru ca le meritati din plin.
Cu mult drag, Miki (Mihaela Orlea)

Anonim spunea...

buna seara, Ma numesc adelin ilinca sunt din brasov..As dori cateva raspunsuri daca se poate...Imi doresc enorm sa devin tehnician maseor si sunt anul 3 la facultatea de sport din brasov,dar la sport si performanta motrica nu kineto ca specializare,AS vrea sa stiu daca domnul Dragomir stie de scoala OR-CO din brasov, si daca este buna,pt ca dupa ce termin nu imi permit sa ma mut la bucuresti doar pentru scoala de masaj dragomir(mi as dori mult)dar stiti in brasov o scoala,pe cineva hai sa zic...sa stie meserie...?cu stima...

Daniel C. spunea...

Mara si Bogdan sunt doi oameni minunati! Ii multumesc Lui Dumnezeu pentru ca am avut sansa sa ii cunosc! Ii multumesc deasemenea si domnului Dragomir! Respect!

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

Va multumim pentru feed-back. Toate cele bune si dumneavoastra!

Anonim spunea...

Buna ziua in privinta materialului didactic faceti totusi niste eforturi si imbunatitil totusi cu niste imagini si dealtfel si modul de scriere sa fie mai usor de retinut pentru cei care nu sunt familiarizati cu termeni

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

Buna ziua,

Am decis sa raspundem totusi acestui comentariu vadit tendentios.
Se pare ca nu sunteti cursant al Scolii de Masaj Dragomir.
Va recomandam sa urmariti clipurile de promovare ale Scolii si veti observa acolo cum arata materialele didactice si metodele de predare (la cel mai inalt nivel de profesionalism).
Va multumim pentru atentia acordata Scolii si consideram discutia inchisa aici.

Unknown spunea...

Buna ziua, a-s dori sa imi schimb profesia si a-s vrea sa imi spuneti daca pot deveni maseur tehnician, in urma acestui curs chiar daca nu am la baza biologie ca profil, multumesc

Scoala de Masaj Dragomir spunea...

Ati facut o alegere excelenta.
Ne bucuram ca sunteti cursanta a scolii. :)